Stel je jezelf soms de vraag of je klant wel financieel betrouwbaar is? Er gaan immers elke maand bijna 1.000 bedrijven in faling. De kans is dus zeer reëel dat je ooit in aanraking komt met klanten die er net iets minder goed voor staan. Niemand ziet graag zijn facturen onbetaald na al dat harde werk. Hoe kan je dan nagaan of jouw klant zijn facturen kan betalen?

De zoektocht naar bedrijfsinformatie …

Er zijn uiteraard een aantal websites die je een goed beeld kunnen geven over je klanten.

Zo is er de website van de Nationale Bank van België. Via de balanscentrale kan je daar de jaarrekening van een bedrijf opvragen. Dit is zeer complete informatie maar er uit opmaken of een klant betrouwbaar is of niet, is vaak niet zo eenvoudig. Je kan er ook enkel de gegevens van vennootschappen opzoeken. Eenmanszaken vallen dus uit de boot.

Daarnaast is er ook de Kruispuntbank van Ondernemingen. Je vind er essentiële informatie over vennootschappen en eenmanszaken. De beschikbare informatie is echter gelimiteerd tot adresgegevens, contacten, activiteiten en enkele andere basisgegevens. Financiële informatie kan je er niet vinden.

Al deze verschillende gegevensbronnen raadplegen is een tijdrovend karwei. Kan dit niet eenvoudiger?

Ontmoet Finactum

Dat dachten ook Tim, Tom en Jacob. Drie ondernemende en gemotiveerde mensen die vinden dat financiële cijfers en bedrijfsinformatie van Belgische bedrijven voor iedereen altijd, overal en vooral gratis en eenvoudig beschikbaar moet zijn.

Daarom richtten zij samen de website Finactum op. Je vind er alle bedrijfsinformatie op één plaats. Uitermate handig dus als je snel wil controleren of een klant of leverancier betrouwbaar is.

Naast algemene bedrijfsinformatie vind je er ook informatie over:

  • Netto winst/verlies
  • Omzet over de laatste jaren
  • Schulden
  • Aantal werknemers
  • en veel meer …

Al deze informatie wordt overzichtelijk weergegeven in grafieken zodat je snel kan beoordelen over hoe je klant er voor staat.

Finactum voorbeeldgrafiek

Een andere belangrijke indicator is de inhoudingsplicht. Die is van toepassing als een bedrijf sociale of fiscale schulden heeft.

Vanaf nu kan je dankzij Finactum eenvoudig controleren of je klanten en leveranciers betrouwbaar zijn. Wij hebben Finactum alvast toegevoegd aan onze favorieten. Een verwittigd man is er twee waard!